Nysirkus forestilling om sjonglering, romantikk og tog

Nysirkus forestilling om sjonglering, romantikk og tog
Tid: Lørdag 10. februar 2018 kl. 13.00 (kjøp billett)
 
Sted: Lørenskog hus, Vasshjulet
Pris: Kr. 200/100 (barn)
 

En nysirkusforestilling for hele  familien.

En øde stasjon i Sør-Amerika. En stasjonsmester. En stillestående hverdag. En kvinnelig turist med overraskelser i bagasjen….

En forestilling om å nyte øyeblikket, knytte vennskap og å vise frem de tøffeste sjongleringstriksene.

En varm og energisk forestilling for alle som er, har vært eller kommer til å bli forelsket. 

Passer for barn fra 3 år.

ESTACION ENAMORADO– om sjonglering, romantikk og tog

Estacion Enamorado er en nysirkusforestilling som utspiller seg på tampasen i Argentina. Den lokale stasjonsmesteren Roberto nyter vanligvis sin stille, monotone hverdag, men en dag står den sjenerte turisten Jenny på perrongen. Roberto søker hennes vennskap og oppmerksomhet, men forskjellige språk og kultur skiller dem. Gjennom sjongleringen finner de imidlertid et felles språk der de kan leke, erte, flørte og dele. Den stille og sjenerte Jenny viser seg å gjemme ferdigheter, initiativ og pågangsmot bak sin reserverte holdning, mens den selvsikre, glade Roberto langt fra er noen verdensmester når han skal gjøre noe han ikke har prøvd før. De utfordrer seg selv til å tørre det en ikke tør; både å vise frem alt en er flink til, men også  våge å mislykkes med det en ikke kan. Og aller mest krever sjongleringen at de tør å stole på hverandre og samarbeide.

Estacion Enamorado er en historie om å utfordre seg selv, om å møte andre mennesker og å knytte vennskap. I stedet for å fokusere på barrierer i språk og kultur, kan man møtes rundt det en har felles og starte en dialog ut fra det. Og aller mest handler Estacion Enamorado om at gode opplevelser er gyldne øyeblikk som man kan pakke ned i kofferten – eller gjemme i hjertet – og ta med seg videre på reisen.

Estacion Enamorado har tidligere vært på skoleturné i Glåmdalen (Hedmark) og har vært del av Den kulturelle skolesekken i Oslo, Nord-Trøndelag og Nordland. Vi har i tillegg spilt en rekke åpne forestillinger for et blandet publikum. Forestillingen har vist seg å passe for et bredt publikum av barn og voksne, og den fungerer for alle trinn på barneskolen. Som en nysirkusforestilling vektlegger den det fysiske sterkere enn det verbale. Sirkusferdighetene taler til alle, uavhengig av alder, kjønn og kulturell bakgrunn.

Forestillingen involverer ikke publikum, men den gir heller ingen føringer knyttet til hvordan publikum skal reagere. Erfaringsmessig har Estacion Enamorado potensialet til å fremkalle både fokusert stillhet og jublende applaus. Ingen forestillinger er like, og barna bidrar til å skape en stemning ut fra hva de finner i forestillingen; fra spenning og nysgjerrighet knyttet til fremdriften av historien til fasinasjon og interesse for sirkusferdighetene og triksene.

Medvirkende:

Sjonglører:                Vilde Broen & Diego Belda

Regi:                           Siw Aduvill

Lyddesign:                 Morten Brekke Stensland

Visuell utforming:     Mette Skogbakken

Produsent:                 Teater i Glåmdal

Sist oppdatert: 29.01.2018

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen