Sol Heilo

Sol Heilo
Tid: Fredag 6. april 2018 kl. 20.00 (kjøp billett)
 
Sted: Lørenskog hus, Storstua
Pris: Kr. 250
 

Musiker, låtskriver, multi-instrumentalist, arrangør og klesdesigner. Hittil best kjent som vokalist og bandmedlem i Katzenjammer. Høsten 2017 solo-debutererte Sol Heilo med albumet «Skinhorse Playground» som fikk fantastiske anmeldelser. 

Se video her: https://youtu.be/hyYLmkBvX7w

Og her: https://youtu.be/UU_qhkwb4GY

Albumet ble skrevet i en periode med personlig uro som, ironisk nok, skjedde samtidig med høydepunktene i Katzenjammers karriere. En 12 års ferd som kulminerte i tre album, salg i hundretusener klassen og live-turnéer fra Austin i vest til Australia i øst.

«Midt oppi Katzenjammer-sirkuset savnet jeg naiviteten og friheten - og spenningen ved å ha blanke ark. Helt uvitende om begrensninger eller forventninger til resultat. Å skrive helt egne låter var en måte å få ut gørra på».

Første single «America» setter tonen. En ode til det ukjente, nye steder og ansikt; «Jeg elsker å gå meg vill på et nytt sted. Uten penger, uten telefon, uten kart og ingen kjente i nærheten. Det er da de virkelig kule eventyrene skjer; du er fullstendig til stede og klar for nye erfaringer». 

Mye av plata har kommet til liv gjennom Sols drømmer. «Skinhorse Playground» har vært, og er det fortsatt, en egen verden og tilflukts-boble for henne; «Drømmer har alltid spilt en viktig rolle i livet mitt. Jeg løser problemer og bearbeider dagens hendelser i søvne», sier hun.

«Helt siden barndommen har jeg hatt drømmer om de fiktive figurene Dyn Dyn og Skinhorse. Dyn Dyn var en gravemaskin uten fører, et udyr som representerte en destruktiv kraft og min frykt. Udyret Skinhorse symboliserte omverdenens frykt og dukket opp i drømme først da jeg var 10 år, men også nå mange år senere, mens jeg skrev tekster til albumet. Livet mitt var udyrets lekeplass, og alle rundt meg var involvert».

Mye takket være produsent Hasse Rosbach (Moddi, Turboneger, Team Me) har Sol trådd ny mark på albumet. «Vanligvis lar jeg ikke noen røre låtene, men Hasse er et unntak. Han gjorde ting med arrangement og uttrykk jeg hverken hadde tenkt på eller vurdert tidligere». For å trekke Sol enda lengre ut av komfort-sonen og bryte med vante studio-rutiner, benyttet de seg av jazz-utøvere, punk-puritanere og session-musikanter fra Oslo og Los Angeles.

Sol og Hasse eksperimenterte fram et rikt lydbilde. De spilte inn hundrevis av samples fra bunnen av, med keltisk harpe, trekkspill, dulcimer, fløyter, feler og trompeter. Disse ble finpusset, mikset sammen og programmert inn i en hjemmelaget digital mellotron.

På «Killing Karma» ble vokalen bygd opp lagvis. Sol spilte inn egen stemme i ulike harmonier og ulike vokalkvaliteter, for å skape et 50 personer stort gospelkor. Mange vil dessuten kjenne igjen Svalbardtemaet fra filmen Orions Belte (1985), signert Geir Bøhren og Bent Åserud, her elegant flettet inn i låta «Closer To The Sky».

Albumet avsluttes med «Happy Song», en tilbakeholden liten vise som for alltid vil gi lys i mørket. «Jeg ville bare at alt skulle bli som før, at jeg kunne bli mitt gode gamle selv igjen. Å le, synge og gjenoppdage gleden ved å lage musikk», avslutter Sol Heilo.

Sist oppdatert: 07.12.2017

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen