Enok Amrani konsert

Enok Amrani konsert
Tid: Torsdag 27. september 2018 kl. 19.30 (kjøp billett)
 
Sted: Lørenskog hus, Vasshjulet
Pris: Kr. 200
 

Enok Amrani er en indie singer songwriter fra Porsgrunn. Musikken hans er drevet av tekstene, og beveger seg for det meste i et melankolsk landskap, med elementer fra ulike stilarter som rock, soul og country. Siden Amrani bestemte seg for å satse på egen musikk i 2015, har han rukket å gi ut 5 singler, og høstet mange gode tilbakemeldinger på utgivelser og liveopptredener. Singelen “Takin' Back My Freedom” ble blant annet lagt merke til av enkelte anmeldere og radiostasjoner utenfor Norges grenser.

Knut Sandersen i Porsgrunds Dagblad anmeldte en konsert slik:

Porsgrunnsmannen Enok Amrani har riktignok stått på scenen mange ganger før sammen med andre, men den høstmørke onsdagkvelden 26. oktober skulle likevel bli en milepæl for 40-åringen. For første gang var en hel konsert viet til hans egne tekster, gitarspill og fremføring.

Kafé K var et ypperlig valg for debuten. Scenen er intim, belysningen behagelig og lyden veldig god. En nesten fullsatt sal tok varmt imot Amrani og hans medsanger Marit Syversten, og først ut var låta «Fear in my heart». Allerede fra første strengeberøring forsto man at dette ville bli en konsert litt utenom det vanlige.

Undertegnede har gjennom tjue år med pennen sett, hørt og anmeldt utallige konserter og plater innen viser, country, singer and songwriter og americana. Denne konserten rett inn på listen over noe at det beste jeg har hørt innen singer and songwriter på mange år.

Det var en inderlighet i tekstene og fremføringen som vitnet om at dette var musikk som var bearbeidet over tid, og som var resultat av personlige erfaringer. Heldigvis slapp vi billige shortcut med populære coverlåter, men i stedet ble man med på en musikalsk reise inn i artistens liv og tanker. Armani virkelig brettet ut sin indre i tekstene, og formidlingsevnen hans er meget god.

Den første delen av konserten var nydelig, men kanskje kunne man gjort noe med tempo for å skille låtene litt mer fra hverandre. Det var vakkert og stilsikkert, men låtene glir ofte i hverandre. Ikke uvanlig i denne sjangeren, så det kan være en utfordring i seg selv.

Etter pausen skjer det noe. «These old rusty chains» er en låt som kunne gått rett inn på Grand Ole Opry. Her var det helt tydelig countryinspirert tonsetting, og igjen så stilsikkert at det var en fryd. I neste runde kom «Reasons» som fikk fart på publikum, og som viste litt av hvor god Amrani er på gitaren med nydelig blueskomp.

Gjennom tolv akustiske egenskrevne låter viste Enok Amrani publikum hvilken kunstner han er. Men vi skal heller ikke glemme Marit Syvertsen som viser seg å være en perfekt makker for Amrani med sin utrolig stemme. Så samstemt at det var bare å lene seg tilbake og bare nyte hver eneste tone. Her har Amrani gjort en genistrek ved å få henne med seg i dette musikalske samarbeidet.

Ny singel er allerede på vei kunne Amrani fortelle fra scenekanten. Jeg venter bare på debutalbumet.

Sist oppdatert: 26.09.2018

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen