Kulturminnedagene: Bunadforedrag og folkemusikk

Trine Grønn Iversen (foto: Åse Mørk, MiA)

Bunader (foto: Trine Grønn Iversen)

Tid: Onsdag 12. september 2018 kl. 12.00
 
Sted: Lørenskog bygdemuseum, Skårer gård
Pris: Gratis
 

På Skårer gård kan du denne dagen få høre om både bunader og folkemusikk fra regionen. Trine Grønn Iversen vil holde foredraget "Lage bunad av moteplagg?". Marianne Tomasgård har med fela si og vil fortelle om og gi eksempler på folkemusikk fra Akershus.

Lage bunad av moteplagg?

Bunadene rundt omkring i landet ble i noen grad laget som kopier av gamle plagg som var spesielle for den aktuelle regionen. Men på Romerike hadde innflytelsen fra storbyen Christiania fortrengt det lokale særpreget så langt tilbake i tid at det var vanskelig å finne slike regionstypiske plagg. Hva skulle de gjøre da? Foredragsholder er Trine Grønn Iversen, avdelingsdirektør, Museene i Akershus.

Folkemusikk fra Akershus, finnes det, da?

Mange assosierer norske folkemusikktradisjoner med hardingfelemusikk og stev fra Telemark, Voss eller Hardanger. Men hva med Akershus? Finnes det lignende tradisjoner her? Marianne Tomasgård, folkemusikkonsulent i Akershus musikkråd, har med fela si og vil fortelle og gi eksempler på en rik og variert, men relativt ukjent folkemusikktradisjon fra flatbygdene på Østlandet fra 1700-tallet og fram til i dag. 

» Les mer om kulturminnedagene 2018

Sist oppdatert: 05.09.2018

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen