Omvisning i kunstsamlingen på Galleri Würth

Galleri Würth

Tid: Torsdag 1. november 2018 kl. 12.00
 
Sted: Galleri Würth, Gjelleråsen. Oppmøte Kulturhusgata i Lørenskog kl. 11.30
Pris: Gratis
 

Bli med på gratis guidet omvisning i den unike kunstsamlingen på Galleri Würth og utstillingen “Tilbake til maleriet. Tyske kunstnere fra Sammlung Würth”. Det settes opp gratis buss for deltagere. Avgang fra Kulturhusgata mellom Metro storhandel og Lørenskog hus kl. 11.30.

Det er totalt ni kunstnere med i utstillingen, og alle kunstnerne er sentrale navn i den tyske moderne kunsten. Noe av det de har til felles er at de er født på omtrent samme tid, like før, under og etter 2. verdenskrig, i Tyskland. I tillegg ønsket de å arbeide med maleri i en periode (1960 – 80-tallet) der spesielt det figurative maleriet ble ansett å være gammeldags, samtidig som man var engstelig for å uttrykke følelser og meninger i kunsten. Siden det handler om tyske kunstnere, er det mange referanser til tysk historie og samtid i kunstverkene, både til krigen, men også til det delte Tyskland og Berlinmuren.

Omvisningen holdes av en av formidlerne ved Galleri Würth, som alle har utdannelse i kunsthistorie. Den varer ca. 45 minutter og vil gå i dybden på enkelte av de utstilte kunstverkene. Det er selvsagt anledning til å stille spørsmål og komme med kommentarer underveis i omvisningen. Det vil være mulighet for å kjøpe kaffe og vaffel i etterkant av omvisningen.

Det settes opp gratis buss for deltagere, avgang fra Kulturhusgata mellom Metro storhandel og Lørenskog hus kl. 11.30, retur fra Würth ca. kl. 13.15. Det er også mulig å kjøre egen bil, men det kreves likevel påmelding. Påmelding gjøres til ingsme@lorenskog.kommune.no eller 67 93 44 53 fortrinnsvis innen 25. oktober. Begrenset antall plasser.

Sammlung Würth er en av Europas største private kunstsamlinger. Den er bygget opp fra begynnelsen av 1960-tallet og består for tiden av over 18 000 kunstverk. Hovedvekten av verkene i samlingen er fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag, men den omfatter også en betydelig samling av viktig middelalderkunst. Samlingen består i stor grad av europeisk og amerikansk maleri, tegning, grafikk og skulptur. Galleri Würth er ett av tilsammen 14 visningssteder for Sammlung Würth og ligger i tilknytning til Würth Norges hovedkontor på Gjelleråsen.

Se mer på https://galleri.wuerth.no/.

Arr.: Lørenskog kommune, Kultur 60+

Sist oppdatert: 18.10.2018

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen