Golbang

Golbang
Tid: Søndag 8. desember 2019 kl. 18.00 (kjøp billett)
 
Sted: Lørenskog hus, Storstua
Pris: Kr. 240/100 (barn)
 

Golbang - moderne og grenseløs verdensmusikk

I møtet mellom Balochi, Persisk, Kurdisk, Afghansk og Svensk musikktradisjon skaper Golbang musikalsk magi.  Møt en av verdens vakreste stemmer i groovy samspill og improvisasjon for fred og kjærlighet.  Dette er verdensmusikk i verdensklasse!

Golbang er et verdensmusikkband med en helt unik lyd.  Bandnavnet er persisk for "sangen om nattergalen", og de ti medlemmene har blant annet persiske, baluchiske, kurdiske, afghanske og svenske røtter.  En viktig del av Golbang-magien er de distinkte lydene fra forskjellige kulturer som er til stede i alle sangene deres - i tillegg til deres improvisasjonsevne.

Bandet ble stiftet i 1994. Etter 2000 ble bandet fornyet med profesjonelt trente folkemusikere fra Royal College of Music i Stockholm.  På den tiden begynte de allerede å eksperimentere med å kombinere skandinaviske folkemelodier med afrikanske rytmer og påvirkninger fra Midtøsten.

Golbang har fokus på å skape folkemusikk som handler om fred, kjærlighet og lykke. Bandet har lang erfaring og har avholdt mange konserter  både i  Sverige og internasjonalt.

Rostam Mirlashari er syngeren i bandet og har blitt omtalt i forskjellige medier i Sverige. Blant annet har Lotta Johansson ( produsent av musikkens hus i Rättvik ) uttalt seg på følgende måte «Rostam har en av Sveriges beste sang stemme. Det er tydelig, fornuftig , rørende. Han har en sterk  formidlingsevne som er vanskelig å sette ord på.»

Musikkmagasinet Lira beskriver Golbang live-konsert: "Rostam Mirlashari har fremdeles en av de vakreste stemmene jeg noensinne har hørt, og den passer like perfekt i fredelig stille melodier som i mer intense stykker."

Mahsa Poorramezan er en profesjonell danser i bandet. Hun spesialiserer seg på iransk folkedans og Sufidans.

Sist oppdatert: 18.11.2019

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen