Bli en vinkjenner med Jean-Yves Lingner

Bli en vinkjenner med Jean-Yves Lingner
Tid: Onsdag 11. mars 2020 kl. 19.30 (kjøp billett)
 
Sted: Lørenskog hus, Vasshjulet
Pris: Kr. 500
 

«Bli en vinkjenner»

Hvis du er en oenofil (glad i vin), lurer du sannsynligvis på hva som hindrer deg i å bli en ekte vinkjenner. Heldigvis trenger du ikke være vinprodusent eller ha en vinkjeller for å sette pris på god vin. På dette kurset kommer du til å lære deg å bli en vinkjenner.

NB! Billettsalget stenger tirsdag 10. mars.

Vinsmaking med VINGLEDE – nesa må også jobbe!

På Lørenskog Hus er det vinsmaking den 11.mars og da skal nesa få lukte! Her blir det vinkurs for alle, uansett nivå, og hvor deltakerne også får muligheten til å lukte på forskjellige aromaer – og da snakker vi ikke om blindsmaking, men "blindlukting". Klarer du å kjenne igjen lukten av lær når du ikke har det visuellt foran deg ? Kjenner du forskjell på duften av solbær og jordbær? Det vil være flere forskjellige aromaer og muligheter for flere forsøk. :)

Det blir konkurranse og premier å vinne, ikke bare i "vinlukting", men også andre typer spørsmål. Så klart må man smake på vin når det er vinsmaking, men både øyne og ikke minst nesa må også gjøre sitt. Visste du at nesa kan trenes opp til å kjenne igjen de forskjellige aromaene?  Kom deg på kurs og tren opp alle dine tre sanser!

Vi kommer til å gå gjennom smaksteknikker som brukes av spesialister, hvordan man setter ord på vinopplevelser og ikke minst det å lære seg å bygge referanser. FOR EKSEMPEL- HVA SKILLER EN CABERNET SAUVIGNON FRA EN MERLOT? Dermed får du muligheten under denne vinreisen til å smake forskjellige druer, produksjonsmetoder og typevin.

Publikum får smaksprøver fra 4 forskjellige vintyper.

Jean-Yves Lingner
Jean-Yves er en av de fremste vinekspertene i Norge og en av de få med en mastergrad i ønologi fra universitet i Burgund som gir rett til ønolog tittelen (vinlærer). Jean-Yves har jobbet over 20 år i vin verdenen. I dag er Jean-Yves Vin direktør i Robert Prizelius gruppen og underviser på NSU (Norsk Sommelier utdannelse) siden 2008 og utdanner fremtidens vinkelnere og diverse aktører i og fra vinbransjen.

Sist oppdatert: 05.03.2020

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen