Trond Granlund feirer 70 år!

Trond Granlund feirer 70 år!
Tid: Fredag 18. september 2020 kl. 20.00 (kjøp billett)
 
Sted: Lørenskog hus, Storstua
Pris: Kr. 350
 

Trond Granlund fyller 70 år og skal denne kvelden feire anledningen med sitt faste band og noen utvalgte gjester i Storstua!

Trond Granlund er en av Norges virkelige musikalske skatter. Han har gledet oss med sin fortellerevne i over 50 år og har inspirert generasjoner. Fra sin oppvekst på Oslo østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av de beste roots- og bluesmusikerne i Norge. Han har vunnet spellemannprisen, gitt ut mer enn 25 album, skrevet bøker og deltatt på flere innspillinger enn de fleste norske musikere.

Granlund hadde stor suksess på 80-tallet og ga i løpet av tiåret ut album både i England, Sverige og Frankrike. Selv om suksessen var tilstede virket det ikke som om at den unge Granlund var fornøyd. Han hadde i løpet av 80-tallet gått lengre og lengre bort fra sine røtter i rocken. Da han for alvor oppdaget Hank Williams og hans roots- og bluesinspirerte musikk, la Granlund om på stilen. Ikke bare la han en lovende pop karriere på hyllen, men han la også om til å synge på norsk. En stilendring som passet ham bra, for etter to album på norsk oppnådde han en status blant presse og kritikere hjemme i Norge han ikke hadde hatt tidligere. Nye voksne fans kom også til.

De neste 20 årene ga Granlund ut mer enn 20 album, alle på norsk. Som tekstforfatter har han stålkontroll på det norske språket og hans evne til å formidle en historie har aldri forlatt han. Den rustne, hese stemmen gir låtene nettopp den dybde og nerve han er kjent og elsket for. Han har gitt oss radiohits som “Bandidos i det fri”, “Himmelvogna” “Meninga med livet”, “Inn i mystikken” og “Killer On the Run”.

Sist oppdatert: 23.06.2020

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen