Lyder fra livet: Det merkes at vi lever

Lyder fra livet: Det merkes at vi lever
Tid: Torsdag 15. oktober 2020 kl. 19.30 (kjøp billett)
 
Sted: Lørenskog hus, Kunstsalen
Pris: Kr. 230
 

«Det merkes at vi lever»

Med psykologspesialist Marianne Østby og psykolog og jazzvokalist Christine Lingaas (vokal), Lorenzo Nardocci (flygel) og Jens Fossum (kontrabass).

Hvordan leve med tap? Tapet av en viktig person, eller sorgen over alt det i livet som ikke ble noe av? Vi kjenner sorgopplevelsen, den sterke kroppslige smerten eller den eksistensielle fortvilelsen. Kan livet noen gang bli bra igjen? Bli med oss i ulike fortellinger om mennesker som har sittet fast i sorg, tap og livets skuffelser, men har funnet veien videre gjennom håp og mot til endring.

I et samarbeid mellom Forebyggende psykisk helsetjeneste og Veiviseren, vil vi høsten 2020 sette opp en serie konsertforedrag i Kunstsalen i Lørenskog Hus. Hver kveld presenterer et psykologisk, eksistensielt og livsnært tema, formidlet gjennom foredrag fra våre psykologer, i kombinasjon med konsert fra psykolog og jazzvokalist Christine Lingaas, Lorenzo Nardocci (flygel) og Jens Fossum (kontrabass).  

Christine Lingaas er sanger, låtskriver og psykolog, som de siste årene har utviklet og arrangert flere konsertserier i krysningen mellom souljazz og psykologi, der tekst og musikk settes sammen for å formidle eksistensielle, psykologiske og samfunnsaktuelle temaer. Hun blir beskrevet som ekspressiv, inderlig og filosofisk i måten hun tolker nytt og gammelt låtmateriale, med musikalske referanser fra vokalister som Billie Holiday, Erykah Badu, Melody Gardot, Radka Toneff, Sarah Vaughan og Amy Winehouse.

Om Lyder fra Livet: Publikum har beskrevet konseptet som sterkt bevegende, sårbart, tankevekkende og livsnært. Bandet skreddersyr på forhånd et musikalsk repertoar til kveldens tema, her finner vi jazza pop, vintage jazz og soul, med særlig vekt på en sterk tekstformidling.  

Marianne Østby er psykologspesialist med bred erfaring fra offentlig psykisk helsevern, som kommunepsykolog og nå i egen avtalepraksis. Hun er opptatt av formidling av psykologiske tema via artikler, undervisning og foredrag. Hun brenner for hvordan vi kan finne nye veier og vekst der livet oppleves å være vondt og fastlåst. Hun er spesielt opptatt av sorg og tap. Hun har selv erfaring med tap, og hvordan en kan takle at livet endrer retning.

Sist oppdatert: 02.09.2020

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen