Fotoutstilling: Tett på de minste

Fotoutstilling: Tett på de minste
Tid: Torsdag 10. desember 2020 kl. 19.00
 
Sted: Lørenskog hus, Kunstsalen
Pris: Gratis
 

TETT PÅ DE MINSTE – en fotoutstilling av Jannicke Wiik-Nielsen

Torsdag 10.12.20 – Søndag 17.01.21

For hvert menneske som lever på kloden i dag, finnes det mer enn 200 millioner insekter. Og de har vært her lenge. Så lenge at de har sett dinosaurene både komme og gå. 

I utstillingen TETT PÅ DE MINSTE får du se insektene våre inn i øynene, i menneskestørrelse, fotografert med et mikroskop som kan forstørre tusenvis av ganger. Insektene i utstillingen lever i huset ditt eller like utenfor. Noen av dem er du avhengig av for å få mat, enkelte er ganske irriterende, og andre legger du kanskje knapt merke til. 

Jannicke Wiik-Nielsen jobber som forsker ved Veterinærinstituttet. I arbeidet sitt benytter hun et elektronmikroskop til å studere og fotografere parasitter som gir sykdom hos dyr. Hun tar også bilder av insekter og småkryp som omgir oss i hverdagen. Hun har nylig gitt ut familieboken «Tett på insekter og småkryp» sammen med biologiprofessor og forfatter Dag O. Hessen og klimajournalist Ole Mathismoen.

Se også foredrag med Dag O. Hessen i Kunstsalen mandag 11. januar kl. 18.00. Hessen vant i år Brageprisen for sakprosa ogble i tillegg tildelt årets hederspris.

Sist oppdatert: 04.01.2021

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen