Litteraturfestivalen i Akershus

Siste uken av oktober fylles folkebibliotekene i Akershus opp av forfattere, mennesker, opplevelser og litteratur. Litteraturfestivalen i Akershus henvender seg til et bredt publikum og inneholder arrangementer for barn, skoleelever, unge og voksne. Årets festival er den åttende i rekken og er et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket og alle folkebibliotekene i Akershus.

Litteraturfestivalen i Akershus har folkebibliotekene som arena, og med noen få unntak er alle arrangementene gratis og åpne for alle.

Bli kjent med nye stemmer på Lørenskog bibliotek, eller reis til nabokommunen hvis du finner noe spennende og interessant som skjer der.

Litteraturfestivalen arrangeres fra lørdag 21. til søndag 29. oktober.

Dette skjer på Lørenskog bibliotek:

Lørdag 21. oktober kl. 13.00: «Bukkene Bruse begynner på skolen»
De tre bukkene Bruse er tilbake! Og denne gangen må de begynne på skolen. Hvorfor det? spør den minste bukken. For at vi skal lære å lese og skrive, sier den mellomste. Alle må gå på skolen nå for tida, forklarer den største bukken. Så blir de enige om at de kan prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor. Hvem kan det være? Forfatter Bjørn Rørvik forteller fra boka og viser bilder. Passer for barn fra 3-4 år og oppover.

Mandag 23. oktober kl. 18.00: Knut Nærum – «Barmhjertighet»
Barmhjertighet er beretningen om Nancy og Fredrik, et ektepar som har hverandre, men som føler seg mindre og mindre hjemme i sin egen tid. I alle fall er det slik for Fredrik. Da han får en diagnose med dødelig utgang, bestemmer han seg for at hun må spares for å måtte leve videre alene. Knut Nærum har skrevet en makaber og munter fortelling om hvor vanskelig det kan være å bli morder. Møt Knut Nærum i samtale med Mette Rysjedal om hans nye bok «Barmhjertighet». Boksalg og signering.

Onsdag 25. oktober kl. 18.00: Krimkveld
Velkommen til tradisjonell krimkveld der du møter Nils Nordberg i samtale med Terje Bjøranger og Tom Egeland. Bjøranger jobber i Kripos og bor i Lillestrøm, han er kjent for boken «Den tredje søsteren», og ga i vår ut «Barcode». Egeland er en populær forfatter og oversatt til mange språk, nå er han aktuell med «Lasaruseffekten». Boksalg og signering

Samarbeid mellom ARK Metro og Lørenskog bibliotek

Fredag 27. oktober kl. 12.00: Lunsjkonsert
Finn Evensen og Kristine Bratlie gir deg smakebiter på Agnar Mykle og sensuelle toner.
Lørenskog musikk- og kulturskole gir deg musikalske snutter, enkelte ganger med poetisk innhold i samarbeid med Lørenskog bibliotek. 
Uno Mas holder åpent.

Samarbeid mellom Lørenskog musikk- og kulturskole og Lørenskog bibliotek.

Lørdag 28. oktober kl. 13.00: Den internasjonale teddybjørndagen
Vi feirer den internasjonale teddybjørndagen med allsang og bamsehistorier!
Roar Vangen hjelper Teddy når vi synger Bamsens fødselsdag og andre bamsesanger.

 

» Se program for hele festivalen

 

Tilbake

 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen