Turboprisen

UKM Lørenskog er Årets Turbokommune

UKM Lørenskog mottok i helgen den prestisjetunge prisen Årets Turbokommune fra UKM Norge. Prisen tildeles en UKM-arrangør i fylket som har utmerket seg spesielt inneværende år, noe UKM Lørenskog under prosjektledelse av aktivitetshuset Volt absolutt har gjort.

2017 ble året man forvandlet UKM Lørenskog lokalmønstringen fra et dagsarrangement med scenekunstforestillinger og utstilling i foajeen, til en to-dagers festival med scenekunstforestillinger, kunstutstilling med egen vernissasje i Vasshjulet, 15 workshops, sosiale aktiviteter og historiens første overnatting i Lørenskog hus. Alt i samarbeid med flere aktører internt i Kultur og eksternt i kommunen.

» Les mer

Curse of Iris

UKM - resultat fra fylkesfestivalen 2017

21.-23. april var det UKM fylkesfestival i Lillestrøm kultursenter. Mellom 50 og 60 Lørenskog-ungdom var på scenen, bak scenen og i kunstutstillingen hele helgen.

Det var fem sceneinnslag som gikk videre til landsfestivalen og to av disse var fra Lørenskog: Curse of Iris og Julia Bognar Finnseter. I tillegg mottok Trinh Le stipend. Vi gratulerer! Og takk til alle utøvere, kunstnere, arrangører og produsenter som bidro. 

» Les mer om UKM Akershus

Landsfestivalen finner sted i Sandnes 21.-25. juni 2017.

Internasjonal basar
(Foto: S. Adorsen)

Vil du delta på Internasjonal basar?

Lørdag 10. juni fra kl. 12.00 til 16.00 arrangeres Internasjonal basar på Skårer gård. Dette er et årlig arrangement hvor lag, foreninger og privatpersoner inviteres til å selge sine produkter og bidra med innslag på scenen. 

Kanskje syr du, strikker eller lager andre ting? Kanskje er du god til å synge svenske folkeviser, spille sitar eller danse tyrkisk folkedans? Kanskje du selger lokalprodusert mat eller lager spennende mat fra andre kontinenter? Driver du med ansiktsmaling eller lager ballongdyr? 

Det koster ingenting å delta med salgsbod eller underholdning, og alle inntekter fra salg tilfaller selgeren selv. 
Vi stiller med bord, stoler, strømskap og lydtekniker. 

Vennligst gi beskjed innen 30. april om du/dere ønsker å delta. Send en e-post til ingsme@lorenskog.kommune.no eller ring Ingrid Smedstad på tlf. 67 93 44 53. 

Vi ønsker oss en levende dag med mange ulike uttrykk og impulser – stort og smått, nytt og gammelt, og fra alle verdenshjørner og kulturer. Dersom du kan bidra med aktiviteter for barn, er dette ekstra flott.

» Les mer

Driftstilskudd og leiestatus

Kultur forvalter ordninger for støtte til kulturarbeid og har brukeransvar for lokaler og anlegg som leies ut til kultur- og idrettsformål.

Frist for å søke driftstilskudd til organisasjoner er senest 2. mai. 
Man kan søke om leiestatus hele året, men det lønner seg å søke før 2. mai for å kunne utnytte hele perioden.

Husk at det er krav om registrering og oppdatert informasjon i Lørenskogportalen for å få innvilget driftstilskudd og leiestatus.

» Mer informasjon og elektronisk søknadsskjema for driftstilskudd: 
http://www.lorenskog-kultur.no/kulturstotte/driftstilskudd 

» Mer informasjon og elektronisk søknadsskjema for leiestatus: 
http://www.lorenskog-kultur.no/kulturstotte/leiestatus

Skal du søke om både driftstilskudd og leiestatus, er det nok å sende inn søknad om driftstilskudd.

 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen