Fiskevann

I Østmarka finnes det nærmere førti vann og tjern, de fleste med gode fiskemuligheter. Flere av disse vannene ligger i Lørenskog. Abbor er den vanligste fisken. Den kan du få i de fleste vann, men mange av vannene har også en god ørretbestand, og i den nordre delen av vassdragene kan du også lure gjedda på kroken. Det er påkrevet med fiskekort for å kunne fiske i markavannene. 

For mer informasjon se Oslomarkas fiskeadministrasjon sine hjemmesider: www.ofa.no
Fiskekort får du kjøpt på hjemmesiden til Inatur: https://www.inatur.no/

Losbydalen

Losbydalen er et utmerket utgangspunkt for fiske i Lørenskog. Både i Losbyelva og vannene videre innover dalen er det mulig å fange fisk. I de nordligste vannene i Losbyvassdraget (Mønevann, Geitsjøen, Fløyta, Røyrivann og Nordre Krokvann) er det lov å fiske fra båt eller kano (husk båtfiskekort). I alle de andre vannene er det kun tillatt å fiske fra land.

Åmotdammen

Ved Åmotdammen har Lørenskog kommune og Rælingen kommune i samarbeid opparbeidet en fiskeplass med blant annet fiskebrygge. 

Fiske i sentrum

Også i vannene i bebygde strøk er det mulig å få fisk. Langvannet og Vesletjern er lett tilgjengelige. I Langvannet finnes det bra bestander av både abbor, gjedde og mort. Noe ørret har også kommet opp fra Fjellhamarelva, som er en annen yndet fiskeplass innenfor tettstedet. I Fjellhamarelva er det satt ut noe ørret, men det er abbor, gjedde og mort som dominerer. 

Drikkevann

Søndre delen av Elvåga er drikkevann. Det er fiskeforbud i dette vannet.

Sist oppdatert: 15.06.2020

 
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

» Kontaktinformasjon

Sideansvarlig:
Rakel Rauntun