Lysglimt på Fjellhamar Bruk

Velkommen til en spektakulær utstilling med lysinstallasjoner på Fjellhamar Bruk!

Vi inviterer deg til å oppleve en del av vår gamle industriarv på en helt ny måte. La deg fascinere av former, lys, stemninger og musikk!

Produktdesignstudenter fra OsloMet på Kjeller har latt seg inspirere av fortid og mulig fremtid for Fjellhamar Bruk, og presenterer en utstilling med lysinstallasjoner i en av de største hallene i fabrikken. Hensikten med utstillingen er å sette i gang kreative prosesser, en bred diskusjon om hva fabrikken på Fjellhamar kan brukes til i fremtiden.

Program

  • Torsdag 29. oktober: Åpning av utstilling med ordfører kl. 18.00. *NB: Påmelding
  • Fredag 30. oktober: Konsert med Ila Auto kl. 19.00. Kjøp billett
  • Lørdag 31. oktober: Utstilling åpen kl. 18.00-22.00. *Fri entré
  • Søndag 1. november: Utstilling åpen kl. 18.00-22.00. *Fri entré

*Om du ønsker å delta på åpningen av utstillingen, ber vi deg melde deg på ved å sende en e-post til Ola Beskow / obe@lorenskog.kommune.noI øvrige åpningstider er det fri inngang til utstillingen uten påmelding.

Kart over adkomst og parkering

Lysinstallasjoner

Lys- og lysinstallasjoner er en kunstform som i de seneste 10 årene har vært i sterk utvikling. Snart finnes det en lysfestival i alle europeiske land, der installasjonene fremstår som et sentralt verktøy for å markere stedsutvikling og modernitet. I Lørenskog har man brukt lysinstallasjoner som utsmykning i tilknytning til kulturhuset, som kunsthendelser i det årlige arrangementet Kulturnatt, og i videoformat som en kommentar til skianlegget SNØ i arrangementet Vinternatt i mars 2019. I denne utstilling har man latt seg inspirere av Fjellhamar Bruk og området rundt. Hensikten er å sette i gang kreative prosesser, som kan føre til en positiv stedsutvikling i tiden som kommer.

Utstillingen er et samarbeid mellom Kultur og Strategi og samfunnsutvikling i Lørenskog kommune, elever ved OsloMet, Lyskollektivet LIMELIGHT, Fjellhamar Bruk Eiendom A/S og Solon Eiendom.

Event på Facebook

 

Ila Auto

På fredag 30. oktober presenterer vi en konsert med bluegrasskongene Ila Auto i en utstilling med lysinstallasjoner i en gammel verkstedshall på Fjellhamar Bruk! Dette blir en spennende og ny ramme rundt vår konsertproduksjon og vi håper at du tar turen og opplever at Fjellhamar Bruk kan brukes til langt mer en industriell produksjon!

Ila Auto har blitt kalt lokomotivet i norsk bluegrass, og det er få band som kan matche energien deres på scenen. Bandet har rykte på seg for alltid å gi publikum noe ekstra. En humørfylt festbombe, enten de spiller for voksne eller barn. Bandet fikk Spellemannprisen 2006 i klassen country for sitt debutalbum. Siden da har de i alt gitt ut fire album og en ep, og har skaffet seg fans i inn- og utland. Tidlig i 2020 kom gutta med et splitter nytt album - Piknik med døden. Vel verdt å sjekke ut mens vi venter på konserten.

Ila Auto er en unik liveopplevelse du ikke vil gå glipp av. Kom som du er, vær som du blir. Velkommen! 

Kjøp billett

Event på Facebook

Praktisk rundt forestillingen

På grunn av situasjonen knyttet til Covid-19 vil det praktiske rundt billettsalg og gjennomføring være litt annerledes enn det pleier. Dette gjør vi for at du som publikummer skal føle deg trygg, slik at du kan slappe av og kose deg under forestillingen. Vi ber derfor at du setter deg inn i våre smittevernregler før du kommer.

Billettsalg og sitteplasser

Av hensyn til smittevernregler selger vi et begrenset antall billetter til konserten. Billettene kan kjøpes på nett som vanlig eller i Veiviseren på Lørenskog hus. Alle som kjøper billetter vil måtte oppgi kontaktinfo til smittesporing. Plassene vil være unummererte, noe som betyr at du på forhånd ikke kan bestemme hvor i hallen du vil sitte.

Når du skal inn i hallen vil du få hjelp til å finne ledig sete av en av våre ansatte. Siden vi kun selger et begrenset antall billetter i en sal som normalt rommer flere publikummere, lover vi at du vil se godt fra det setet du får tildelt.

Kommer du sammen med medlemmer av din husstand kan dere sitte ved siden av hverandre uten en meters avstand. Kommer du sammen med venner eller bekjente du ikke deler husstand med, vil det være en meter mellom hver av dere. Plasseringen vil overholde FHI sitt krav om 1 meters avstand til andre publikummere.

Smittevernregler

Syke personer må holde seg hjemme.

Husk god hånd- og hostehygiene.

Minst en meters avstand mellom personer som ikke oppholder seg i samme husstand.

Lørenskog hus lover en ren sal, hvor det vil være oppmålt forsvarlig avstand mellom publikum som ikke er i samme husstand.

 

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen